fredag 18 februari 2011

Välkommen till de mjölklösas värld!

Idag begav sig familjen Karlsson/Ström till stan för att fika. Jag förstod att mina fikaval skulle vara ganska begränsade, med tanke på min mjölkfria diet. Att de skulle vara SÅ begränsade som de visade sig vara hade jag dock inte trott. Jag fick välja mellan INGENTING! Peter mumsade på en stor bulle, Noel smaskade i sig en chokladboll och jag drack mitt te och knaprade på... ingenting. Bra för kaloriintaget men tråkigt för mig.
.
Undrar om jag fortfarande finns kvar om två veckor när vi ska till BVC för att utvärdera hur de två veckorna utan mjölkprodukter har påverkat Alvas mage. Jag kanske har förtvinat. Fast å andra sidan är det föga troligt eftersom jag har reserver att ta av så att säga. Men man vet aldrig.
.

Jag om två veckor i väntrummet på BVC?
.
Jag fick ett mycket trevligt telefonsamtal av min mamma när vi gick på stan. Hon ville sponsra oss i våra möbelinköp. "HELT OK", tyckte jag. Jag firade med att handla följande:
.

1. Urfina hissgardiner till Noel och Alvas rum. Jag går härmed mot det politiskt korrekta, genom att välja rosa till Alva och blått till Noel. Faktum var att gardinerna bara fanns i dessa färger och dessutom gillar jag blått och rosa. Men vem vet, jag kanske chockar och sätter de rosa i Noels rum och de blå i Alvas. Om man kan bli kär i gardiner så blev jag i alla fall det. Mitt hjärta bultar hårt i min bröstkorg när jag ser på dem. Puss!
.

2. En vacker lampa från "Ränder och trender" som jag trånat efter länge. Jag gjorde dessutom ett kap, eftersom det var halva priset p g a flytt av butiken. Jag är lite kär i lampan också.
.
På eftermiddagen kompenserade vi vår shoppingstart på dagen med att vara ute i pulkabacken med goda vänner. Det var riktigt mysigt och barnen blev alldeles rosiga om kinderna. Mammorna och papporna också för den delen. Denna gång rattade jag vant boben runt guppet och slapp på så sätt onödiga rumpsmärtor. Marie - Guppet 1 - 1.
.
Ha en riktigt mysig fredagkväll och NJUUUUT av att äta godsaker med mjölk i, såsom choklad!

3 kommentarer:

  1. Jag fick också äta mjölkfritt under några månader med Thea och jag kan tipsa om att det finns mjölkfri choklad att köpa, spana in allergihyllorna! Ska man fika ute är EspressoHouse bra, har flera mjölkfria alternativ.

    SvaraRadera
  2. På café viskan ska kanelbullarna vara mjölkfria. Och riktigt goda! Och delicato-bollar går ju fint!

    SvaraRadera